KIPRÓBÁLTUK - Skinfood Egg White póruskezelő maszk

Kipróbáltuk a Skinfood Egg White póruskezelő maszkot (Skinfood Egg White Pore Mask), mely egy pórusfinomító maszk tojásfehérje-kivonattal. Olvasd el a cikket, hogy megtudd, mi a véleményünk a termékről.


A Skinfood Egg White póruskezelő maszk a termékleírás szerint mélyen behatol a pórusokba, hogy eltávolítsa a pórusokat eltömítő olajat.

A tojásfehérje maszkokról röviden

A tojásfehérje maszkokról úgy tartják, hogy magas fehérjetartalmuknak köszönhetően számos bőrprobléma kezelésében hatékonyak, ami javíthatja a bőr tónusát, rugalmasságát, és ezáltal a ráncok és finom vonalak megjelenését. A tojásfehérje összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a pórusok összezsugorodásában azáltal, hogy feszesítik a bőrt, és így természetes módon kiszorítják magából a pórusban felgyülemlett anyagokat, amelyek mitesszerekhez vezethetnek.

A termék leírása

Ez a pórusfinomító maszk tojásfehérje kivonattal készült, amely mélyen behatol a pórusokba, hogy eltávolítsa a pórusokat eltömítő faggyút és szennyeződéseket. Bőrkondicionáló hatású, segíti a pórusok falának rugalmasabbá tételét.

Hogyan kell használni?

Gyengéden masszírozd a maszkot a frissen mosott, nedves arcra, elkerülve a szemeket. Hagyd rajta 10-15 percig, majd öblítsd le a maszkot meleg vízzel.

Összetevők:

Water, Butylene Glycol, Titanium Dioxide, Glycerin, Bentonite, Silica, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Palmitic Acid, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glyceryl Stearate Se, Polysorbate60, Kaolin, Zinc Oxide, Betaine, Sorbitan Stearate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Polyvinyl Alcohol , Pvp, Phenoxyethanol, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, FragranceLactic Acid, Albumen, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium Edta.

Főbb összetevők részletezése:

A tojásfehérjében található fehérje, az albumin az összetevők listáján az illatanyag után szerepel, ami azt jelzi, hogy talán nem olyan fontos a készítmény szempontjából, mint ahogy azt a termék neve alapján gondolnánk. A fehér megjelenés minden bizonnyal a felvert tojásfehérjére utal, a szín azonban a nagy mennyiségű titán-dioxidnak köszönhető, amely a természetben előforduló ásványi anyag, amelyet sűrítésre is használnak. A maszk pórustisztító tulajdonságai inkább a sokkal magasabb koncentrációjú Bentonit és Kaolin agyagnak köszönhetőek. Ezek segítenek a bőr természetes hámlásában, kihúzzák a szennyeződéseket, kiegyensúlyozzák az arcolajokat és felszabadítják a pórusokat.

 A bőr hidratáltságának megőrzéséért vagy esetleg fokozásáért a készítményben található humektánsok, zsírsavak és emolliensek felelősek. Ezeket azért tartalmazzák, hogy a maszk a szennyeződések eltávolítása során ne okozzon szárító hatást. Ezek közé tartozik a glicerin, a kapril-glikol és a betain humektánsok, valamint a kapril/kaprikus triglicerid, a pantenol, a cetearil-alkohol, a palmitin- és sztearinsav, a Peg-100-sztearát és az olívaolaj.

 A tejsav egy alfa-hidroxisav (AHA), hámlasztó hatású, hogy segítsen csökkenteni a pattanásokat, a ráncok megjelenését és az öregedés egyéb jeleit. Végül a nátrium-hialuronát, a hialuronsav sós formája egy vízmegkötő összetevő, amely lehetővé teszi a bőr számára a víz megtartását és plumpáló hatást eredményez.

Csomagolás:

Ahogy a neve is sugallja, a Skinfood termékek csomagolása olyan, mintha a kamrában találhatnád a befőttek mellett. Ez egy jópofa különbség, ami megkülönbözteti őket a piac többi termékétől. A maszk egy műanyag, csavaros tetejű, belső védőkupakkal ellátott tégelyben van, és nincs spatula az adagoláshoz.

Elemzés

Mind a CosDNA, mind az EWG jelentése figyelmeztet az illatanyagokra és a tejsavra, az előbbi a fő aggodalomra ad okot az érzékeny bőrűek számára.

Benyomásaim

A csomagolás egyszerű, azonban a termék adagolásához nincs spatula mellékelve. Ennek ellenére mind az ujjaimmal, mind egy ecsettel kikapartam, és nem tapasztaltam semmilyen problémát a baktériumokkal, így feltételezhető, hogy elegendő tartósítószer van a higiénia fenntartásához. Az illatát a finomsága miatt nehéz leírni, enyhén illatosított és alig észrevehető. A textúra nagyon sűrű, így könnyebb ujjakkal felvinni. A használati utasítás azt javasolja, hogy 10-15 percig hagyjuk rajta, elkerülve a száj és a szem környékét. Mint minden lemosó maszkomat, én is szeretem a javasoltnál tovább fent hagyni. Ezt kipróbáltam egyik alkalommal 15 percig, máskor pedig 40 percig, de az eredmény ugyanaz, a plusz idő nem javítja a hatást.

 Az előírt idő letelte után a maszk megkeményedik, bár nem merev, így továbbra is szabadon beszélhetsz, nem akadályozza az arcizmokat. Vízzel és gyengéd masszírozással leöblíthető, de én ezt inkább egy meleg, nedves arckendővel távolítom el. Eltávolítás után a bőr ragyogónak és felfrissültnek tűnik, ahogy az a legtöbb agyag alapú maszktól elvárható.

 A gyártó állításaira reflektálva a maszk a kaolin- és bentonittartalomnak köszönhetően valóban tisztítja a pórusokat. Kétlem, hogy a tojásfehérje bármiben is hozzájárulna, tekintve annak alacsony koncentrációját, amit a 32 összetevőből álló teljes listán a 30. tétel pozíciója sugall. Szerintem a termékhez több illatanyagot adtak hozzá, mint tojásfehérjét.

 A hozzáadott nedvesítő és lágyító anyagok biztosítják, hogy a maszk hatása egyáltalán nem szárító. A bőr utána is megőrzi a rugalmasság és a hidratáltság érzését. Ami azt az állítást illeti, hogy a tojásfehérje kivonat mélyen behatol a pórusokba, hogy eltávolítsa a pórusokat eltömítő olajat, ebben kissé kételkedem.

Következtetés

Ez egy nagyon kíméletes és hatékony maszk. Bár a tojástartalom valószínűleg elhanyagolható a termékben, az agyag biztosítja a pórusok tisztítását és az olajok egyensúlyát. Nagyon könnyen viselhető maszk, és jó választás az érzékeny bőrűeknek vagy a kezdőknek, akik gyengéd pórustisztító terméket keresnek.

Kiszerelés:
125 gramm

Amit szerettem:

- Finoman, könnyen viselhető
- A bőrt tisztává és simává varázsolja
- Frissíti és ragyogóvá teszi a bőrt
- A bőr hidratált és rugalmas marad utána
- Tisztítja a pórusokat és kiegyensúlyozza az olajat
- Jó bevezető maszk kezdőknek

Amit nem szerettem:

- A tojásfehérje koncentrációja elhanyagolható
- Hozzáadott illatanyagot tartalmaz

Ajánlanám ezt a terméket?

Igen, akit nem zavar az illatanyag, egy igazán könnyen viselhető, frissítő, gyengéd hidratáló terméket kap, melynek bár tojásfehérje tartalma elhanyagolható, mégis jól és hatékonyan tisztítja a pórusokat.

Értékelés:
4/5

Hol lehet megvásárolni:

www.bbkrem.huwww.areum.hu, valamint a Rossmann üzleteiben.

Forrás: clayandessence.com